Нов дизайн и по-екологични опаковки

Ние от SHIMANO непрекъснато търсим нови начини за насърчаване на здравословния начин на живот и щастието, което произлиза от физическата дейност. Опитваме се да бъдем в едно с природата. Опаковката на продуктите е огромна възможност за намаляване на отпадъците, което ни кара да търсим начини за по-устойчива доставка на нашите продукти. Ето защо решихме да преминем към по-трайни опаковъчни решения за нашите обувки, компоненти, облекло и опаковки за очила.

Шпайкове

Фокусирахме се върху четири ключови точки, за да създадем по-екологичен дизайн.

1. Премахваме колкото е възможно повече пластмаси за еднократна употреба, за да намалим CO2 и замърсяването на водните басейни.

2. Преход към FSC™ сертифицирана, рециклирана и смесена хартия.

3. По-добро използване на ресурсите.

4. Намалено количеството на мастилото върху опаковката, за да се улесни допълнително рециклирането.

Компоненти 

Нашата нова природосъобразна опаковка за компонентите ще изглежда по-добре на рафтовете и ще бъде по-добра за околната среда. Тя е произведена с по-малко пластмаса, FSC™ рециклирана хартия, като ще се използват по-малки опаковки и по-малко мастило.

Облекло

Нашата нова природосъобразна опаковка за екипировка съдържа много по-малко пластмаса. Когато е необходимо да защитим техническите тъкани, ние използваме 100% рециклирани и рециклируеми полиетиленови торбички. Висящите етикети на продуктите също са направени по-устойчиво с FSC™ рециклирана или смесена хартия и отново по-малко мастило за улесняване на рециклирането.

Очила

Повечето от нашите очила за колоездене също преминават към по-устойчиви дизайни, за да намалят въздействието им върху околната среда. Техният по-екологичен нов дизайн елиминира пластмасата, използва хартия FSC™ Mix, по-малки опаковки и по-малко мастило.

Вярваме, че тези промени към по-природосъобразни опаковки отразяват по-добре нашия ангажимент и любов към природата и гарантират, че бъдещите поколения ще продължават да й се наслаждават и опазват.

Ние използваме бисквитки на нашия уебсайт. Ако продължите да разглеждате вие ​​се съгласявате с използването на бисквитки. За повече информация, моля, прочетете Декларация за поверителност.